Scrub cu Neem de la Himalaya

20 mart.

Salut!

Pielea are nevoie de exfoliere, fie ca este ea mecanica sau chimica pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata tenului si pentru a face loc noilor celule  care, pentru a putea iesi la suprafata, au nevoie de un „teren” proaspat. Daca nu se produce o exfoliere a tenului, celulele moarte stageaza la suprafata acestuia si blocheaza porii, ducand spre aparitia imperfectiunilor tenului si la un aspect tern.

Exfolierea mecanica desi nu este la fel de eficienta precum exfolierea chimica, indeparteaza celulele moarte de la nivelul  stratului superficial al tenului, iar acest proces se realizeaza cu particule foarte fine  si cu miscari circulare. Desi este la moda in ziua de azi sa-ti prepari singur in casa atat scrub-ul de corp, cat si cel de fata, cred ca este momentul oportun sa va spun ca nu este o ideea foarte buna.

In primul rand  se pot obtine particule aciculare sau ascutite, care pot face mai mult rau decat bine, iar din acest motiv este bine sa optam spre un produs industrial controlat prin mijloace tehnice ce nu ne sunt la indemana. E absurd sa punem la microscop o lamela cu scrub facut din zat de cafea sau din samburi macinati pentru a le evalua rotunjimea. Si nu doar acest motiv ma face sa recomand cumpararea unul exfoliant bland cu particule controlate. Este de asemenea importanta si compozitia unui scrub, ingredientele de hidratare pentru obtinerea unui ten luminos.

Exfolierea mecanica mai poate fi realizata prin aplicarea unui gel obisnuit de curatare, potrivit tipului de ten, pe o manusa speciala sau pe un burete de fata prin miscari circulare. In orice caz, procesul de exfoliere nu trebuie repetat mai des de o data pe saptamana.

Exfoliantul cu Neem si caisa de la Himalaya cred ca l-am mai folosit de vreo 2-3 ori pana acum, insa de fiecare data am luat varianta la plic si nu versiunea full size!

DSC_6167

Exfoliantul
promite sa indeparteze celulele moarte, punctele negre, cosurile, iar prin extractul de caisa sa ofere acel efect hidratant de care are nevoie tenul dupa un proces mecanic de exfoliere.

DSC_6172

Exfoliantul este ok, dar nu am ramas impresionata de calitatile sale si nici nu cred ca am sa il achizitionez in varianta mare. Consider ca particulele sale sunt prea mari pentru tipul meu de ten, asadar continua cautarea spre un exfoliant ideal.

Voi ce exfoliante ati experiementat si care v-a placut cel mai mult?

Un răspuns to “Scrub cu Neem de la Himalaya”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Top 3 produse esentiale de ingrijire a corpului | dianaelenastoica - 22 iunie 2014

    […] vorbit in trecut despre importanta gomajului, dand cateva exemple de produse de exfoliere ale tenului, insa nu am vorbit despre gomajul […]

Lasă un comentariu