Polen crud poliflor de la Apiland

5 iul.

Apiland

Buna! Am testat de curand o noua forma de energizant natural apicol si anume Polenul crud poliflor de la Apiland. Daca sunteti familiarizati cu polenul uscat, pe care cred ca l-ati suportat cu greu, nici nu va imaginati ce delicios este polenul crud! Mai multe detalii despre proprietatile polenului crud in articol!


Polenul românesc este în cea mai mare parte poliflor, motiv pentru care e mult apreciat pe piaţa externă, datorită varietăţii compoziţionale şi aromatice. Este destinat in special persoanelor care traiesc la oras, cu un stil de viata agitat, cu o alimentatie haotica, din care lipsesc din ce in ce mai mult elementele ecologice, naturale. Polenul crud poliflor este de asemenea de ajutor persoanelor care doresc sa inceapa o cura de slabire, care sunt in covalescenta sau sunt obosite, fara energie, stresate.

Pentru albine polenul are o însemnătate deosebită, fiind sursa lor principală de hrană, de proteine, de vitamine, minerale şi alţi micronutrienţi. De calitatea polenului adus la stup depind atât vigoarea familiei de albine, cât şi capacitatea de apărare, prin tăria veninului lor. De asemenea, cu cât polenul este mai bun, cu atât lăptişorul de matcă este mai valoros. Sunt astfel mai bine hrănite larvele tinere şi matca.

20150701_173049

Se apropie sezonul alergiilor la polenuri. Aceste alergii sunt provocate de polenurile purtate de vânt, numite şi anemofile. Ele sunt diferite de polenurile recoltate de albine, numite şi entomofile. Important e că albinele recoltează doar polenuri ce nu sunt purtate de vânt. Între cele două tipuri de polen nu există încrucişări la nivel de alergii. Ca urmare cei cu alergii de primăvară sau vară la polenurile purtate de vânt, pot lua polen apicol fără probleme. Mai mult, polenul apicol ajută la liniştirea reacţiilor alergice faţă de polenurile anemofile. Ne referim la polenul apicol crud, căci cel uscat nu are acelaşi efect. 

Pe lânga gustul  adesea neatrăgător  aşa cum se prezintă adsea polenul uscat, polenul crud este un veritabil regal de gusturi, mirosuri şi culori care aduc în minte imaginea câmpului cu flori. Polenul crud conţine o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente dificil de găsit într-un alt produs natural.

20150701_173106

Beneficii:

Polenul crud, spre deosebire de cel uscat, păstrează bine valenţele vitaminelor, enzimelor, coenzimelor şi mai ales proprietăţile probiotice şi prebiotice. Încărcătura sa în lactobacili utili pentru buna stare şi funcţionare a intestinului gros, poate fi comparată cu cea a unui iaurt natural de bună calitate. Toate aceste proprietati cresc axa de energie si de vigoare a organismului. De asemenea polenul crud poliflor aduce beneficii in:

 • cresterea starii sa optimism
 • diminueaza oboseala cronica
 • are efect tonic asupra organismului
 • are efecte pozitive asupra tranzitului intestinal
 • inlatura surmenajul
 • combate anemia si reface depozitele de vitamine si minerale

20150701_173119

 

Cel mai bun moment pentru administrarea polenului crud este dimineaţa. Pentru cei care utilizează prima dată polen, este indicat să înceapă cu 1-2 linguriţe (ne referim la linguriţa de ceai) cu vârf, adică 5-10 grame, insa ulterior un adult are nevoie cam de 15 grame pe zi. Copii au nevoie de mai putin, doar de 5 grame pe zi. Curele cu polen ar trebui sa tina in medie cam 7 saptamani, de doua ori pe an. Pentru o cura completa aveti nevoie cam de trei cutii a cate 250 g fiecare.

Polenul Crud se păstrează la congelator, dar NU îngheață, datorită conținutului scăzut de apă (aproximativ 8-10%), lucru care permite consumarea imediată după ce a fost scos din congelator.

20150701_173238

 

Va recomand sa incercati beneficiile pe care vi le aduce o cura cu polen crud si veti vedea cat de gustos este si cat de usor de integrat in alimentatie si versatil se poate dovedi!

 

4 răspunsuri to “Polen crud poliflor de la Apiland”

 1. Diana Radu 5 iulie 2015 la 23:19 #

  Dacă doriţi ceva mai bun, amestecaţi această cutie de polen cu un borcănaş de miere de albine, de preferat salcâm. Un deliciu! 🙂

  • dianafoc 9 iulie 2015 la 10:24 #

   Mersi de sfat. am sa incerc si aceasta varianta!

   • Diana Radu 9 iulie 2015 la 11:14 #

    Sper să vă placă. 🙂

 2. Aura 8 octombrie 2018 la 22:21 #

  Ce polen îmi recomandați pt o fetiță de 5 ani pt creșterea imunității? Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: