Partea dominanta a creierului tau!

27 Noi

Conceptul de emisferă dreaptă și stângă a fost dezvoltat de psiho-biologul american Roger W. Sperry la sfârșitul anilor 1960, care a primit și Premiul Nobel în 1981.

Potrivit teoriei sale, creierul uman gândește în 2 moduri: unul vizual, realizat de emisfera dreaptă, care procesează informația în mod intuitiv și simultan (întâi imaginea de ansamblu, apoi detaliile), și altul verbal, realizat de emisfera stângă, care procesează informația în mod analitic și secvențial (întâi fiecare piesă în parte, apoi imaginea de ansamblu).

Cercetări ulterioare au arătat că această dihotomie a creierului nu este chiar atât de bine delimitată sau de simplă. Pe baza teoriei privind dominanța emisferică, se spune că persoanele care gândesc predominant cu creierul stâng sunt mai logice, analitice, practice și obiective, pe când cele care gândesc predominant cu creierul drept sunt mai intuitive, creative, sentimentale și subiective.

Recent am facut un test foarte simplu, pentru a-mi afla partea dominanta a creierului. Stiam ca pot si atat rationala, cat si boema, iar testul s-a dovedit a avea acuratete intrucat rezultatul a fost aproximativ 50/50.

untitled

Va invit si pe voi sa faceti acest test si sa-mi spuneti daca sunteti sau nu de acord cu rezultatele obtinute! Link-ul este urmatorul: Sommer-Sommer!

Pe curand!

Surse: mymed.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: