4711- tradiţie, istorie şi inovaţie

28 iul.

243px-4711_Cologne_Logo.svg

Salut!

Sunt aproape sigură că cei mai mulţi dintre voi aţi auzit de celebra apă de Koln, ce a trasat standardul în materie de parfumuri de calitate şi a inspirat crearea multor ape de colonie celebre. Istoria apei de Koln a pornit de la parfumierul Carlo Francesco Farina care a creat parfumul şi l-a denumit după oraşul natal. Ulterior, la data de 19 august 1803 Wilhelm Mülhens a cumpărat de la Carlo Francesco Farina dreptul de a-i folosi numele ca nume de firmă. Prin această manevră Wilhelm Mülhens a produs parfumuri sub numele unei firme renumite. Numele actual al firmei, 4711, provine din timpul lui Napoleon Bonaparte care, după ce a cucerit orașul, a impus numerotarea caselor. Sediul firmei, aflat pe Glockengasse (strada Clopotelor), a primit numărul 4711 . Proprietarul firmei a folosit ca logo numărul casei de care era atârnat un clopoțel, care sugera numele străzii. În anul 1875 acest logo a fost înregistrat ca marcă comercială cu denumirea Echt Kölnisch Wasser (Apă de Köln veritabilă).

4711 este o apă de colonie, produsă în prezent de firma Mäurer & Wirtz GmbH & Co. KG, fiind unul dintre cele mai cunoscute articole de marcă. Este un parfum unisex, trecând totuşi spre sfera masculină, cu note foarte fresh şi mai puţin florale sau dulci. Noua formulă lansată în 2011 poate fi folosită mai mult de către femei, deoarece, deşi au fost păstrate notele de bază ce au făcut celebră marca, aceasta a fost improspătată şi modernizată prin aducerea ca noutăţi a aromelor fructate precum fructul lychee, yuzu, cocăze negre sau evodia, cea din urmă fiind utilizată în medicina tradiţională chinezească.

DSC_0033

DSC_0035

Dacă doriţi să încercaţi un parfum clasic, vă pot recomanda varianta veche a parfumului 4711, însă preferata mea este noua formulă, fiind mult mai fresh, mai fructată, mai tinerească având o aromă care te improspătează instant.

Voi sunteţi curioşi să încercaţi celebra apă de Koln?


surse: wikipedia

Reclame

2 răspunsuri to “4711- tradiţie, istorie şi inovaţie”

  1. mihaela pojogu 29 iulie 2013 la 18:56 #

    Interesant, parfumurile fresh sunt preferatele mele. Ma bucur ca ai expus si povestea lui 🙂

    • dianafoc 30 iulie 2013 la 10:12 #

      Multumesc Mihaela, este un parfum cu istorie, iar varianta lui cea noua se aproprie mai mult de tendintele actuale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: