Ghidionis – Zeul protector al turistilor din Corfu şi îndrumator către distracţie

26 mart.

how-to-draw-god-step-6

Din înaltul cerului grecesc, din legende şi mituri de mult uitate , eu Ghidionis, zeul suprem la vacanţelor terestre mă înfăţişez dinaintea voastră pentru a vă dezvălui intinerariul unui concediu de vis, aici în Corfu, pe insula zeilor.

Sunt convins că aţi auzit ce povestea de dragoste infiripată între străbunii mei, zeul mării Poseidon şi frumoasa Korkyra. Poseidon îi dăruieşte iubitei sale această insulă minunată care-i dobândeşte şi numele , iar astăzi, eu , Ghidionis, patronul turiştilor de pe această insulă, am grijă ca fiecare dintre aceştia să plece de aici cu amintiri de vis şi cu sentimentul că au fost trataţi şi ei ca nişte zei în toată această perioadă.

Poruncile zeilor trebuie îndeplinite întocmai, căci altfel mânia lor se revarsă asupra celor ce îi nesocotesc. Aşadar de nu îmi veţi lua în seamă sfaturile de vacanţă să nu vă aşteptaţi ca excursia de vis la care speraţi să devină reală, pentru că cine vă poate fi un ghid mai bun în Corfu decât eu , Ghidionis, patronul acestei insule de vis.

Recomandările mele în calitate de ghid suprem peste Corfu sunt următoarele:

• Plimbări prin satele insulare, golfuleţe şi pe plajele minunate binecuvântate cu cel mai fin nisip. Mare Ionică este de o frumuseţe unică, oferă peisaje ce îţi taie răsuflarea existând deasemi posibilitatea nenumăratelor plimbări cu barci de pescuit tradiţionale sau croaziere în largul mării. Eu vă recomand în special plajele Paleokastritsa şi Benitses. Veţi fi desigur uimiţi şi de vegetaţia luxuriantă de plantaţiile de măslini ce sunt îmbrăţişate armonios de valurile mării.

resort-benitses-007
sursa

Paleokastritsa
sursa

• Trebuie neapărat să vă rezervaţi o zi pentru vizitarea siturilor arheologice. Astfel anticul sit Palaiopolis reuneşte unele dintre ce mai cunoscute şi apreciate monumente greceşti precum Agora , băile romane , cât şi două temple în stil doric.

1280px-20020800_Sanctuary_of_the_Great_Gods_Palaiopolis_Samothrace_island_Thrace_Greece
sursa

• Nu trebuie ignorate muzeele şi bisericile bizantine, mănăstirile şi fortăreţele veneţiene, iar casele localnicilor dau o notă aparte atmosferei insulare. Pentru că tot am vorbit de moştenirea arhitecturală veneţiană vă invit neapărat să vizitaţi Noua Fortăreţă, cât şi Vechea Fortăreaţă, o incursiune în trecut pentru cei pasionaţi de istorie şi nu numai.

vechea-fortareata-corfu-60041-l
sursa

Palatul Achilion contruit pe vremea împărătesei austriece Sisi este de asemenea un reper important din cadrul monumentelor culturale ce nu trebuiesc ratate în Corfu. Tema centrală a palatului este reprezentată de figura mitologică a lui Ahile, imaginea sa fiid prezentă în numeroase sculpturi , acesta reprezentând idealul de forţă şi curaj. De asemeni ca detaliu inedit scena cazinoului din filmul James Bond-For your eyes only – a fost filmată la Achilion.

Sisi-PalaceAchilljon-a25525517
sursa

• Diversitatea de arhitecturi, obiceiuri şi culturi este datorată mixturilor etnice de pe insulă aceasta fiind populate deopotrivă de veneţieni, otomani, francezi, englezi şi greci, lucru ce îi face mai speciali faţă de locuitorii de pe continent. Acest amalgam cultural şi-a pus amprenta asupra arhitecturii insulei, cât şi asupra bucătăriei , Corfu devenind aşadar un loc ce te surprinde pe toate planurile.
Pentru că tot am amintit de sfera gastronomică tavernele greceşti te vor surprinde prin marea diversitate culinară, printre cele mai renumite şi tradiţionale mâncăruri se remarcă în special Bourdeto ( o tocană foarte picantă din peşte asezonat cu mult ardei roşu) şi Bianco (tot un fel de tocană, dar facută din peşte alb, garnisită cu foarte mult usturoi). Mai poţi comanda şi Sofrito (o specialitate preparată din felii de viţel marinate in oţet şi presătarată din plin cu usturoi şi pătrunjel). Desigur, toate aceste delicii trebuie completate cu ouzo, rachiul din anason preferat de greci, dar poţi încerca şi lichiorul de kumquat, fruct ce creşte aici în Corfu.

5414084440889704340.400_600r
sursa

• Corfu este un loc în care distracţiile nu sunt uitate. Binecuvântaţi de zeul Dionisos cu vin din belşug , turiştii nu trebuie să se sfiască în a dansa dansurile tradiţionale sirtaki sau zorba, petreceriele tematice în toga fiind şi ele de asemenea prezente şi foarte apreciate .

images
sursa

• Tocmai atunci cand crezi că vacanţa este la final te invit să-ţi depăşeşti limitele încercând câteva şedinţe de scufundări subacvatice la unul din centrele de pe insula. Peisajul subacvatic îţi va tăia răsuflarea, iar cei mai curajoşi dintre voi vor putea chiar merge la o vânătoare de caracatiţe.

scuba
sursa

Un ultim amănunt am uitat să-l menţionez si poate cel mai important dintre toate. Pentru a ajunge în această insula binecuvântată de zei trebuie neapărat să luaţi un Charter Corfu , iar cea mai buna agenţie recomandată de Ghidionis este fireşte agenţia Paralela 45.

Salutări de la zeul vostru al vacanţelor, Ghidionis, şi „για σύντομα!” adică pe curand!
Surse de informare: infoturism.ro, xplorio.ro şi Paralela 45, dragoart

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013.

Reclame

2 răspunsuri to “Ghidionis – Zeul protector al turistilor din Corfu şi îndrumator către distracţie”

  1. Mihaela Pojogu 27 martie 2013 la 10:33 #

    Foarte faina abordarea, de vanatoare de caracatite nu am mai auzit. 🙂

    aboutwomenandnotonly.blogspot.com

    • dianafoc 27 martie 2013 la 18:19 #

      Mersi fain! Ma bucur ca ti-a placut abordarea mea, cat despre snorkeling si vanatoarea de caracatite si alte vietuitoare marine am inteles ca e in mare voga printre turistii care merg in Grecia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: