From Barcelona with love

19 mart.

postcard from barcelona, '09

Draga mea Diana,

Nu este nici o surpriză pentru tine că îți scriu din Barcelona, doar știai că am să iau charterul Costa Brava din București. Călătoria a fost foarte lejeră, iar timpul petrecut pe avion foarte plăcut. Am ajuns la cazare tot cu ajutorul celor de la agenția de turism, iar despre hotel pot să-ți spun că este senzațional, arată chiar mai bine ca în poze.

Zilele acestea le-am petrecut stând cu burta la soare, băi lungi în Marea Mediterană, plimbări la lumina lunii pe plajă, ce să mai, răsfăț în cel mai pur sens la cuvântului. Azi am hotărât să merg în Barcelona, de unde îți și scriu. Este magnific orașul, dar să-ți spun mai multe nu?

Excursia în Barcelona a fost intermediată tot de agenția de turism Paralela 45, cu ajutorul căreia am putut realiza acest minunat sejur în zona Costa Brava. De pe plaja Barceloneta, una din cele mai populare plaje din jurul Barcelonei nu faci mai mult de 30 de minute cu trenul ca să poți ajunge în metropola lui Gaudi.
Barcelona este al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, dupa Madrid , iar după cum ți-am spus se află pe coasta Mediteranei și la 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezinta granița cu Franța. Nu, nu am de gând să fac o escapadă și în Franța, am să las asta pe altă dată!

Știi ce-mi place cel mai mult la orașul acesta? Istoria din jurul lui, în fiecare loc este câte ceva de vizitat, de la rămășițele romane până la cetatea medievală, acest oraș este inundat de însemnătate istorică. Desigur nu am uitat de Les Rambles, străduțele pitorești pline ochi cu oameni la orice oră, ce pornesc din inima orașului și se revarsă către frontul de apă. Aici am mâncat cele mai bune fructe de mare din lume, și ce crezi… că o să mă opresc aici? Răsfățul culinar de- abia începe, pentru că bucătăria spaniolă are foarte multe de oferit, dar nu-ți spun mai multe că am să-ți fac poftă.

Știu, știu! Îți tot spun aici de Marea Mediterană, de cultura gastronomică, de viața vibrantă din oraș, dar nu am uitat de marea atracție de aici și anume, de Gaudi. Am vizitat Palau Guell, Parc Guell, cât și imensa, dar încă neterminata biserică Sagrada Família, care este în construcție din 1882. Operele sale sunt unice, contrariante și contrastante cu tot ceea ce știam și am văzut eu în legătură cu arhitectura.

Acum mă aflu pe cel mai elegant bulevard, Passeig de Gracia, unde se află două clădiri construite după planurile arhitectului Antonio Gaudí, Casa Mila (La Pedrera) si Casa Batlló. Tocmai am vizitat-o pe ultima dintre ele, iar cartea poștală pe care ti-o trimit stă mărturie spuselor mele.

Nu mai am timp să-ți spun mai multe pentru că se lasă seara, iar distrația de acum începe și nu vreau să pierd nicio secundă din ceea ce se întâmplă pe aici. Sper că te-am convins că am ales un concediu pe cinste, iar data viitoare trebuie să-mi promiți că vei veni și tu cu mine! Da, spun data viitoare pentru că Barcelona este atât de complexă și inedită încât nu pot să nu-mi doresc o reîntoarcere.

Ai grijă de tine și ne vedem când mă întorc!

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013.

Surse de informare Flickr, Wikipedia. Paralela 45

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: