Dulcea fineţe a pielii

12 Mar

ady-studio-brasov-epilare-definitiva
sursa

Femeia a fost şi este în prezent sursa de inspiratie a actului artistic,muza perfectă,mesageră a poveştilor de dragoste eternă.Conceptul de frumuseţe a evoluat în timp,s-a preschimbat,în sensul de a ţine pasul cu vremurile moderne şi ideile impuse de acestea.Îngrijirea sufletească este în concordanţă cu îngrijirea trupească,una depinde de cealaltă,relevând frumuseţea naturală şi firească a fiecărei femei.

Întregul tablou de tehnici şi metode de înfrumuseţare este încununat şi de procedeele de epilare corporală.
Fiziologic vorbind,majoritatea adulţilor au aproximativ 5 milioane de fire de păr pe tot corpul lor.Acest număr poate părea impresionant,dar structura firului de păr(scurt şi fin)facilitează răspunsul organismului prin care acesta răceşte transpiraţia în cadrul procesului de termoreglare.

Astăzi prezenţa firelor de păr este de ordin inestetic,fapt impus de rigorile societăţii actuale ,mai cu seamă de industria modei ce a reuşit aducerea în vizor unor modele vestimentare ce ne expun piele din ce în ce mai mult faţă de acum un secol spre exemplu.

Sunt multe motive ce încurajează şi susţin epilarea firelor de păr inestetice pornind de la metodele clasice(lame de ras,ceară,epilator electric) până la metode inovatoare şi nedureroase ,rezultând efecte estetice remarcabile.
Epilarea,ca metodă ce abordează esteticul feminin este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri.În anul 30000 î.Hr. picturile din peşteri şi descoperirile arheologice de scoici,dinţi de rechin şi sticlă vulcanică ne demonstrează că încă din acea perioadă oamenii încercau, prin mijloacele modeste preistorice,să scape de părul de pe corp.Vechii egipteni îşi îndepărtau părul corporal în totalitate ,la fel procedând şi unele triburi sudamericane,care foloseau un amestec de miere de albine şi lămâie.

În general însă,acestă problemă privea doar femeile,fapt stabilit începând cu Grecia şi Roma antică şi continuând cu Imperiul otoman.Turcii foloseau o mixtură de arsenic,var nestins şi amidon,numită „Rhuma”,considerată a fi primul depilator chimic.

Aflăm mai apoi că poetul roman Ovidiu îndemna femeile să aibă grijă de aspectul lor fizic „Astfel încât nici o capră grosolană să nu-şi croiască drum pe sub braţe ,iar picioarele să nu fie dure în peri rebeli.”În anii 800-1200(aproximativ) începe perioada Heian când femeile japoneze au început să-şi penseze sprâncenele.
Europenii au fost în mare parte mai îngăduitori faţă de acest aspect,cu excepţia unei scurte perioade din Evul Mediu în care reîntoarcerea cruciaţilor din Orientul Mijlociu a făcut din epilare o adevărată modă care ia sfârşit odată cu Caterina de Medici.

Pentru femeia modernă îndepărtarea părului inestetic a apărut odată cu scurtarea şi decoltarea rochiilor la începutul anilor ’20.

Epilarea conferă o stare de spirit reconfortantă,un răsfăţ trupesc, care creşte încrederea în sine şi a percepţiei optimiste a propriei persoane

În Europa 55% dintre femei se rad,13% utilizeazează ceara,8% folosesc creme depilatoare,9% aparatele de ras electice,iar 1% folosesc alte metode de epilare.

Cele mai populare metode depilatoare sunt:

  • lama de ras

Avantaje:

-este o metodă eficientă
-ieftină
-la îndemâna oricui
-igienică

Dezavantaje:

-nu este de lungă durată
-poate provoca răni,tăieturi

  • cremele depilatoare

Avantaje:

-o alternativă la lama de ras
-uşor de folosit
-procedură nedureroasă
-timp scurt de acţiune

Dezavantaje:

-miros neplăcut
-poate provoca arsuri chimice
-poate irita pielea mai sensibilă
rezultate de scurtă durată

  • epilarea cu ceară

Avantaje:

-eliminare eficientă a firelor de păr nedorite
-rezultate de lungă durată

Dezavantaje:

-metodă caracterizată printr-un mare discomfort
-arsuri de natură termică
-realizarea unei bune exfolieri prealabile
-contraindicată in diverse afecţiuni precum varicele

  • aparatul de ras electric

Avantaje:

-aparat compact şi practic
-epilare perfectă în intimitatea propriei case
-rezultat de lungă durată
-metodă igienică şi economică

Dezavantaje:

-durerea resimţită este mai intensă decât în cazul celorlalte metode

Atăzi îndepărtarea parului nedorit şi inestetic este mai uşoară ca niciodată datorită noilor tehnici inovatoare ce promit un epilat perfect şi definitiv.
În 1995 FDA(Food and Drug Administration) a aprobat primul aparat laser pentru indepărtarea parului.În ultimii ani epilatul cu laser a devenit o realitate la îndemâna oricui,oferind tratamente mai rapide ,mai puţin dureroase şi mult mai eficinte.

Deşi laserul este poate una dintre cele mai cunoscute metode de epilare definitivă,lumina intens pulsata(IPL) si-a facut simţită prezenţa din ce în ce mai mult în ultima vreme în saloanele specializate,având din ce în ce mai mulţi adepţi.

Principiul de acţiune al IPL constă în emiterea unui puls luminos foarte intens care este absorbit de diferiţi pigmenţi ai pielii, generâd efecte diferite. Spre deosebire de laser care foloseşte o singură lungime de undă (o singura culoare), tehnica IPL foloseşte o serie de filtre speciale care selectează diferite lungimi de undă ale spectrului luminos.

Tehnica IPL are aplicaţii multiple. Poate fi folosită pentru îndepărtarea definitivă a firelor de păr (epilare definitivă), pentru tratarea acneei, a leziunilor pigmentare sau leziunilor vasculare, pentru reîntinerirea pielii.

Deşi la prima vedere poate părea costisitor şi îndelungat,procesul de epilare cu IPL atrage din ce în ce mai multe adepte datorită şi faptului că multe magazine online au oferte din ce în ce mai tentante la aparate IPL ce pot fi folosite acasă precum cea de aici.

Sincer am încercat toate variantele clasice expuse si argumentate mai sus,obţinând rezultate bune,dar momentane,iar viaţa este astăzi atât de solicitantă şi îndatoririle atât de greu de împlinit încât mă gandesc din ce in ce mai mult să iau o decizie radicală vis-a-vis de „podoaba corporală”.

De ce să alegem varianta epilării definitive?

-pentru că epilarea definitivă cu IPL este un procedeu non-invaziv, eficient, rapid, sigur ,iar riscul de apariţie al reacţiilor adverse este foarte scăzut acestea putându-se manifesta prin senzaţie de înţepătură sau caldură locală în timpul sedinţei, eritem in zona tratată care dispare dupa aproximativ 48 de ore, bule sau flictene, hipo – sau hiperpigmentari tranzitorii.

-lumina intens pulsată este transmisă selectiv in foliculul pilos, reuşind să distruga celulele responsabile de creşterea firelor de păr, în consecinţă, foliculul devine incapabil să produca fire de păr. Rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinţă, cand poţi pierde până la 50% din părul nedorit!

-nu necesită foarte multe precauţii, cea mai importantă fiind folosirea unor creme fotoprotectoare în cazul expunerii la soare înainte şi după tratament.

Lumina intens pulsată reprezintă deci o modalitate nouă, sigură, neinvazivă şi eficientă de a trata diverse probleme ce ţin de epilarea corporală. În numai cateva sedinţe scăpaţi de firele de păr nedorite.
Market online oferă cele mai bune soluţii ce ţin de estetica trupului nostru prin diversele promoţii şi reduceri puse la dispoziţia clienţilor lor,cât şi prin gama larga de produse de îngrijire corporală.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2013,etapa 3.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: